Veilig ISAE 3402 en SOC 2 verklaringen delen met klanten en aanvragers

Qwoater avatar
Door Qwoater
6 maart 2024

Als auditor wil je jouw klant de mogelijkheid bieden om op een gemakkelijke manier rapporten en verklaringen in beperkte kring te verspreiden; zoals ISAE 3402 en SOC 2 verklaringen. Hoe doe je dit op een efficiënte en veilige manier? QwoaterRAPPORTEN maakt dit mogelijk. Met onze software kun je in 5 stappen een ISAE 3402 of SOC 2 verklaring delen met klanten en zij op hun beurt weer met diverse aanvragers. Op deze manier houd je als auditor de controle over de verspreiding van documenten én ontlast je de klant op het gebied van de distributie van rapporten en verklaringen.

Jouw klanten willen aantonen dat uitbestede processen bij hen in goede handen zijn. Met een ISAE 3402 of SOC 2 verklaring, ook wel derdenverklaring genoemd, bewijs je aan bestaande klanten, prospects of toezichthouders dat processen aantoonbaar ‘in control’ zijn. Deze verklaringen wil je veilig kunnen delen met klanten en diverse aanvragers. 

Distributie van ISAE 3402 en SOC 2 verklaringen 

Met QwoaterRAPPORTEN wordt de distributie van rapporten of een ISAE 3402 en SOC 2 verklaring geautomatiseerd. Dit maakt het proces voor jou én voor de klant eenvoudiger veiliger. Daarnaast heb je hierdoor controle over de distributie. Op elk rapport en elke verklaring bevindt zich een audit trail, zodat je altijd weet met wie het document is gedeeld. Bepaal zelf voor welke periode een document beschikbaar is en kies per aanvrager welke rechten hij of zij ontvangt; downloaden of enkel inkijken van de verklaring. Als er reden is om de verleende ISAE 3402 of SOC 2 verklaring in te trekken, dan kun je als auditor de rechten van diverse aanvragers weer ontnemen.

In 5 stappen veilig een ISAE 3402 delen

Stap 1

Met QwoaterRAPPORTEN plaats je als auditor de (digitaal) getekende verklaring van een rapport of ISAE 3402 of SOC 2  verklaring in het systeem. Vervolgens geef je de klant toegang tot het document.

Stap 2

Vanaf nu kun jij of je klant een geheimhoudingsverklaring of release letter als template toevoegen.

Stap 3

De klant kan aanvragers registreren die het rapport willen inzien. Je hoeft enkel de (bedrijfs)naam en het e-mailadres op te geven, de rest van het proces is geautomatiseerd.

Stap 4

Een aanvrager ontvangt na de registratie een geheimhoudingsverklaring of een release-letter. De aanvrager ondertekent digitaal deze verklaring.

Stap 5

Na het ondertekenen, ontvangt de aanvrager automatisch een beveiligde link naar het betreffende rapport. De aanvrager kan deze inzien of downloaden, afhankelijk van de rechten die hij of zij heeft gekregen.

Herhaal dit proces met een oneindig aantal partijen, de prijs van QwoaterRAPPORTEN is namelijk niet afhankelijk van het aantal aanvragers.

ISAE 3402 en SOC 2
verklaringen distribueren?

Veilig en geautomatiseerd met QwoaterRAPPORTEN

Houd met QwoaterRAPPORTEN controle over de distributie van rapporten en verklaringen. Meer weten? Neem contact met ons op, we helpen graag!

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
Aanmelden
Nieuwsbrief