Nieuwsbrief november 2023

Lees meer over de laatste updates en ontwikkelingen van Qwoater in onze nieuwsbrief van juli. Ga direct naar onze website.

Het jaar loopt ten einde, en ook in deze periode brengen we je graag het laatste nieuws over onze updates en ontwikkelingen. Zo is de indexatie voor 2024 bekend en is er informatie over nieuwe tarieven. Daarnaast verwacht Qwoater aan het eind van deze maand een koppeling met AFAS en Silverfin te realiseren. Ook werken we op dit moment hard aan nieuwe functionaliteiten die jullie werk nog veiliger en efficiënter maken. 

In deze nieuwsbrief

 • Indexatie 2024
 • All-in tarief voor digitale ondertekening in de salarispraktijk
 • Koppeling AFAS en Silverfin
 • Compleetheid dossiers instelbaar gemaakt
 • Samenvoegen klantdossiers
 • Inloggen met bedrijfslogin 
 • Roadmap

indexatie-2024

Indexatie 2024

Voor het jaar 2024 hanteren we een indexatie van 6,0%. Hierbij baseren wij ons conform de overeenkomst op de cijfers zoals gepubliceerd door het CBS. De indexatie geldt op al onze tarieven met uitzondering van het tarief voor digitaal ondertekenen en de tarieven voor de dossiers binnen de samenstelpraktijk (jaarrekening, VPB, IB, Permanent, BTW).

De nieuwe prijzen komen in de tarievenbrochure 2024 die in december beschikbaar komt. Zou je eerder de 2024 tarieven willen ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Neem contact op

all-in-tarief

All-in tarief voor digitale ondertekeningen in de salarispraktijk

Er komt per 2024 een nieuw tarief voor digitaal ondertekenen beschikbaar voor klanten in de salarispraktijk. Kies je voor dit tarief, dan betaal je per dossier extra (€ 0,80 per werknemersdossier, € 0,50 per werkgeversdossier). Bij dit tarief vindt verder geen facturatie plaats per document dat aangeleverd is voor digitale ondertekening en is daarmee een all-in tarief.

Zou je willen overstappen naar dit tarief of meer informatie willen hebben, neem dan contact met ons op. 

koppeling-afas

Koppeling AFAS en Silverfin 

Momenteel wordt er gewerkt aan de integratie van AFAS en Silverfin voor gebruikers in de samenstelpraktijk. Met de Silverfin-koppeling zullen permanente documenten automatisch worden overgebracht naar het Qwoater-klantdossier.

 

Indien er voldoende vraag is vanuit de salarispraktijk om de AFAS-koppeling uit te breiden naar de AFAS-omgeving van de klant, staat gepland om dit in 2024 te implementeren.

De eerder aangekondigde koppeling met NMBRS is momenteel on hold gezet vanwege technische beperkingen, in afwachting van verdere ontwikkelingen bij NMBRS.

Verwacht wordt dat beide koppelingen eind november beschikbaar zullen zijn. Benieuwd met welke partijen Qwoater al gekoppeld is?

Bekijk de gekoppelde partijen

compleetheid

Compleetheid dossiers uitgebreid

De configuratiemogelijkheden voor dossier compleetheid zijn nu uitgebreid tot op het niveau van individuele klanten. Hierdoor is het mogelijk om specifieke eisen aan te geven voor bepaalde werkgevers, zoals de verplichting van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), terwijl dit voor andere werkgevers niet van toepassing is. Ben je benieuwd naar de volledige functionaliteit? Lees dan het artikel over dit onderwerp. 

Lees het artikel

samenvoegen-klantdossiers

Samenvoegen klantdossiers
Steeds meer externe systemen koppelen aan Qwoater. Hierdoor neemt het belang van het samenvoegen van klantdossiers toe. Die functionaliteit is nu beschikbaar. Hierbij kan bijvoorbeeld een klantdossier dat vanuit Loket.nl is aangemaakt samengevoegd worden met een klantdossier dat vanuit HIX is aangemaakt. Hierdoor ontstaat één klantdossier dat vanuit beide gekoppelde systemen benaderd wordt, en worden alle klantdocumenten eenduidig opgeslagen.

inloggen-bedrijfslogin

Inloggen met bedrijfslogin account
Op verzoek van onze klanten ronden we een functionaliteit af waarbij je op provider- of kantoorniveau kunt aangeven of gebruikers van QwoaterDIRECT al dan niet via het bedrijfsaccount dienen in te loggen, uitgaande dat op kantoorniveau Azure Active Directory gebruikt wordt. Hierdoor kunnen interne gebruikers met hun standaard account inloggen en externe gebruikers via één van de andere opties (Qwoater login of HIX login). Dit maakt werken met QwoaterDIRECT nog eenvoudiger. 

 

Instatus pagina Qwoater

Sinds kort hebben we een status pagina waarop de status van onze dienstverlening te zien is. Je kunt je als gebruiker abonneren op deze pagina. Op deze pagina is te zien welke systemen operationeel zijn. Tevens vind je hier een knop om problemen te rapporteren. De status pagina vind je hier

roadmap

Roadmap

We werken op dit moment aan de volgende uitbreidingen:

 • Koppeling met AFAS en Silverfin voor samenstelpraktijk (bijna live) 
 • Automatische vernietigingstermijnen aanpasbaar op provider niveau (bijna live)
 • Vernietigingstermijnen uitbreiding naar dossiers van vertrekkende klanten (bijna live)
 • Een document eenvoudig plaatsen in dossiers van meerdere klanten of werknemers.
 • Documentgeneratie templates op CAO niveau

 

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief, mail ons dan via info@qwoater.nl. Zouden jouw collega’s ook op de hoogte moeten zijn van onze updates? Ze kunnen zich via deze link aanmelden voor onze nieuwsbrief. 

Met vriendelijke groet,

Team Qwoater

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
Aanmelden
Nieuwsbrief